Home / Freelancing / Upwork wordpress test answer 2016 (July)

Upwork wordpress test answer 2016 (July)

upwork wordpress test answer july 2016

I am trying to provide freelance tips in most of my blogs to help freelance developer, designer or any one, who want to improve freelance career.

We all know a good upwork profile can max the chance to win any project but for better profile freelancer should have pass upwork test relevant to their skills.

I am a PHP developer and my profile ranks in top 5% of joomla and top 10% of  wordpress .

Upwork WordPress Test 2016 July updated

Upwork will ask 45 questions in 45 minutes.

Trick to pass the upwork wordpress test:

when you taking the Upwork wordpress test, use two browser one for Upwork wordpress test and one for my blog. Start the test and choose a unique word form question then go to my blog press ctrl+f  and type that word.

You will get answer. Enjoy.

Here are total 45 question for Upwork wordpress test till July 2016 updated.

1. Which of the following methods can be used to make permalinks SEO friendly?
Answer- Configuring the feature in the admin settings.
2. what are the possible ways to allow the display of several authors’ names on one post is to
Answer -use a plug-in
3. Which of the following is an example of a WordPress plugin that provides multilingual capabilities?
Answer-qTranslate
4. Which of the following functions are used when adding CSS and jQuery codes on a WordPress plugin?
Answer – wp_register_stylewp_enqueue_stylewp_enqueue_script
5. Which of the following will hash a string/password to its md5 equivalent?
Answer: wp_generate_password()
6. Which of the following is a quick way to move a WordPress website from one server to another?
Answer- Using migration plugin
7. Are categories and tags available for pages?
Answer- No
8. Which of the following is the correct sequence of steps to adapt a WordPress plugin to a multisite?
Answer- 1. Use $wpdb to iterate through all blogs
  1. Hook according to the $blog_id
  2. Install the plugin as Network only
  3. Uninstall depends on the specific plugin
9. Which of the following functions can be used to create a WordPress page?
Answer- wp_insert_post()
10. Which of the following is the correct code to get an array of every image uploaded to aparticular post?
Answer- $images =& get_children(‘post_type=attachment&post_mime_type=image&post_parent=10′ );
11. .  _____________ can publish, edit, and delete their own posts. They cannot write pages. They can upload some kinds of media files, and they are allowed to use only the limited set of HTML tags
Answer- Author
12. A possible way to collect real-time statistics about traffic to a WordPress site is to
Answer- Use a plug-in
13. User Level 7 converts to ___________
Answer- Editor
14. User Level 3 converts to ___________
Answer- Author
15. User Level 1 converts to ___________
Answer-  Contributor
16. User Level 0 converts to __________
Answer – Subscriber
17. On which of the following databases can WordPress be installed by default?
Answer –  MySQL
18. Which of the following methods can be used to make permalinks SEO friendly?
Answer- Configuring the feature in the admin settings.
19. Which of the following codes will return the current plugin directory in WordPress?
Answer – plugin_basename($file);
20. How can a custom content filter be added?
Answer – By using add_filter(‘the_content’,’my_custom filter’)
21. Which of the following actions cannot be hooked in with add_submenu_page() function?
Answer – admin_menu
22. How many built-in user roles does WordPress have?
Answer – 5
23. Meta tags can be added to WordPress pages by
Answer – using plug -ins
24- Which of the following WordPress Multisite functions allows for getting content from one blog and display it on another?
Answer- Switch_to_blog()
25- Which of the following is the correct way to add a simple WordPress gallery in an external PHP file?
Answer- echo do_shor_tcode(‘gallery’)
26. You can limit the number of revisions WordPress stores by
Answer –  adding the following line to your wp-config.php file:
define(‘WP_POST_REVISIONS’, 3);
27. What is the name of theme file for a page with id ‘3’
Answer –  page-3.php
28. __________________ can manage their own profiles, but can do virtually nothing else in the administration area.
Answer- Subscriber
29. Which of the following is the correct way to print the slug property of $firstTag object in this code snippet?
$tags = wp_get_post_tags($post->ID);
$firstTag = $tags[0];
Answer – $firstTag->slug;
30. What is the BEST way to get last inserted row ID from WordPress database ?
Answer- right after the $wpdb->insert() insert, the following code should be added:
$lastid = $wpdb->insert_id;
31. Which of the following is a Online Code Colouring Service?
Answer- Prettify
32. How would you integrate WordPress Tiny MCE editor with a plugin?
Answer –  wp_editor( $content, $id );
33. Which of the following code snippets best protects a system from SQL injections?
Answer –  mysql_real_escape_string()
34. Which of the following functions are used to add administration menu item in WordPress ?
Answer –  add_menu_page();
35. What is the first action you need to take for enabling the WordPress multisite (MS)feature?
Answer –  add this code to wp-config.php file: define( ‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true );
37. Which of the following code snippets will create plugins back-end page without showing it as menu item?
Answer –  add_submenu_page with parent slug = null
38. Which of the following is the correct way to retrieve a featured image from a post?
Answer – echo get_the_post_thumbnail($page->ID, ‘thumbnail’);
39. Which of the following commands can change the ownership of WordPress directory to www-data (for Apache)?
Answer –  sudo chown -Rf www-data *
40. Can the content of wp-content folder be moved or renamed without changing any settings?
Answer – No
41. Are categories and tags available for pages?
Answer – No
42. Which of the following is the correct sequence of steps to adapt a WordPress plugin to a multisite?
Answer –   1. Use $wpdb to iterate through all blogs
  1. Hook according to the $blog_id
  2. Install the plugin as Network only
  3. Uninstall depends on the specific plugin
43. Which of the following functions can be used to create a WordPress page?
Answer –  wp_insert_post()
44. Which of the following is the correct code to get an array of every image uploaded to aparticular post?
Answer –  $images =& get_children(‘post_type=attachment&post_mime_type=image&post_parent=10′ );
45. Which of the following is the correct way to get WordPress Post ID from the Post title?
Answer – $page = get_page_by_title( ‘Home’ );
$page_id = $page ->ID;
46. Which conditional tag checks if the dashboard or the administration panel is attempting to be displayed by returning “true” (if the URL being accessed is in the admin section)or “false” (for a front-end page).
Answer- is_admin()
47. How can a post ID be retrieved from the permalink?
Answer :  url_to_postid($permalink)
48. In order to display a widget, the user must _________________.
Answer: drag the desired widget to the side bar
 49. Which of the following will correctly add custom mod rewrite rules to .htaccess from a WordPress plugin?
Answer: function custom_theme_setup() {
$lang_dir = get_template_directory() . ‘/lang’);
load_theme_textdomain(‘tutsplus’, $lang_dir);
}
add_action(‘after_setup_theme’, ‘custom_theme_setup’)
50. Which of the following will correctly add custom mod rewrite rules to .htaccess from a WordPress plugin?
Answer: class custom_mod_rewrite {
function __construct(){
$this->wp_rewrite = & $GLOBALS[“wp_rewrite”];
}
function mod_rewrite_rules($rules){
return preg_replace(‘#^(RewriteRule \^.*/)\?\$plugin_name .*(http://.*)
\[QSA,L\]#mi’, ‘$1 $2 [R=301,L]’, $rules);
}
}

 

Summery: In this blog, I have provided almost 50 upwork wordpress test questions with best answer. I am sure, you will be in the top 10% of wordpress freelancer. After passed the test, freelancer need to focus on how to write better proposal on upwork

About Shanky

A fun-loving guy who have good knowledge in web technology and trying to help all the freelancers Read more

Check Also

Is it must to duplicate elance account

Is it must to duplicate Elance account on upwork?

We know  that Elance has already officially announced that about merging of Elance to Upwork. ...

6 comments

  1. Brother nice work but if some line had line break or like this.this web page look actually right form in mobile view. Thanks friend.!

  2. Hi there,

    The problem is that you can only retake the test once per month so if the questions are taken from a larger pool than these 50 then this will not work. Do you know if there is a large pool of questions?

    It is so frustrating that upwork ask PHP questions for a wordpress test!

    thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>